De Graafschap Verbindt

Betaald Voetbal De Graafschap B.V. heeft in juni 2020 de stichting ‘De Graafschap Verbindt’ opgericht.

De Graafschap Verbindt

Opgericht in 2020

Betaald Voetbal De Graafschap B.V. heeft in juni 2020 de stichting ‘De Graafschap Verbindt’ opgericht. Het doel van de stichting is een kwalitatieve bijdrage leveren in de ontwikkeling van de Achterhoek en aangrenzende regio’s. De stichting voelt zich verantwoordelijk voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken en wil een bijdrage leveren in het welzijn van de inwoners in de Achterhoek

Stichting De Graafschap Verbindt richt zich met haar projecten en activiteiten op:

  • Onderwijs   Arbeidsmarkt   Vitaliteit   Sport   leefbaarheid

Samenwerkingen

De Graafschap Verbindt werkt graag samen met - en in het verlengde van - bestaande netwerken en organisaties uit de regio. Mooie maatschappelijke verbindingen maken staat daarbij centraal. Door diverse samenwerkingen hopen wij een goede bijdrage te leveren aan het welzijn van inwoners in de Achterhoek.

Stichting De Graafschap Verbindt wil haar doelen verwezenlijken door:  

  • maatschappelijke projecten en activiteiten uit te voeren
  • mensen samen te laten komen en samenwerking actief te stimuleren   
  • een onafhankelijk platform van verbinding te bieden, waarbij de stichting ontmoetingen stimuleert   
  • de aantrekkingskracht, de naam en het netwerk van betaald voetbal De Graafschap wordt ingezet om maatschappelijke doelstellingen te versterken

Onze MVO-projecten

g-team

De Graafschap in de Bijzondere Eredivisie

Vanaf het seizoen 2019/2020 beschikt De Graafschap over een G-team. Twaalf jonge voetbaltalentjes, met een beperking, vertegenwoordigen de Superboeren in de Bijzondere Eredivisie. Iedere wedstrijd duurt tweemaal een kwartier. Op een competitiedag in de Bijzondere Eredivisie worden meerdere wedstrijden gespeeld. Meedoen is daarbij belangrijker veel belangrijker dan winnen!

Lees verder

20100319cs31366

Inclusieve Vijverberg

De stichting De Graafschap Verbindt kan mede door steun van de Heerenboeren zorgen voor een nog inclusiever stadion De Vijverberg. Doelgroepen uit onze projecten en die van andere maatschappelijke organisaties uit de regio krijgen de mogelijkheid om gedurende het seizoen een wedstrijd van De Graafschap te bezoeken.

Lees verder

dg-oldstars-061018

Inspiratie Football Memories

 

De stichting De Graafschap Verbindt wil (indien mogelijk) starten met een pilot project geïnspireerd op Football Memories.

Lees verder

Rabo-eCup-13-april-5

In beweging - Fun op de Vijverberg

Stichting De Graafschap Verbindt ambieert om in het najaar te starten met een nieuwe fun – en beweeg activiteiten voor kinderen en jongeren uit de regio. Graag willen wij hen betrekken door leuke activiteiten op de Vijverberg te organiseren.

Lees verder