Inspiratie Football Memories

Football Memories richt zich juist op ouderen die de aansluiting met de samenleving dreigen te verliezen.

Inspiratie Football Memories

Inspiratie Football Memories

De stichting De Graafschap Verbindt wil (indien mogelijk) starten met een pilot project geïnspireerd op Football Memories. Een project dat zijn oorsprong vindt in het Verenigd Koninkrijk en in het seizoen 2018-2019 in Nederland geïntroduceerd is door Willem II. De Graafschap ambieert in de vorm van een pilot - een soortgelijk initiatief - uit te rollen voor oudere inwoners in de Achterhoek. Hoe dit vormgegeven wordt en of het uitgevoerd kan worden is afhankelijk van de actuele situatie rondom COVID-19.

Prachtig voorbeeld van de verbindende rol in het voetbal

Football Memories is een prachtig voorbeeld van de verbindende rol die voetbal kan spelen. Het richt zich op ouderen die kampen met eenzaamheid of (beginnende) dementie. Football Memories richt zich juist op ouderen die de aansluiting met de samenleving dreigen te verliezen. Met name bij oudere mannen die moeilijk tot sociale activiteiten te bewegen zijn, ligt een duidelijke kans voor voetbal als verbindende factor. Samen voetbalherinneringen ophalen.

De essentie

Dat is de essentie van Football Memories. Ouderen ontmoeten elkaar in het stadion of op locatie, waar ze herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van hun favoriete club. Met Football Memories kunnen ze mee blijven doen als actieve beoefening van de sport niet meer tot de mogelijkheden behoort. Het past naadloos binnen het concept ‘Een leven lang voetbal’, net zoals de verbintenis tussen De Graafschap en haar supporters #veuraltied.